Haber

Acun Ilıcalı: Bir kulüp daha almayı düşünüyoruz

İngiltere Şampiyonası’nda 16 hafta sonunda 26 puanla 8. sırada yer alan Hull City’nin sahibi ve lideri Acun Ilıcalı, İngiliz ekibine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Inews’e röportaj veren Ilıcalı, sözlerine şöyle başladı:

Michael Jordan’ı hatırlıyor musun? Basketbol kariyerini bitirip beyzbol oynamaya başladığında herkes şok oldu. Benim durumum buna benzer. Medya sektöründe hayal ettiğim her şeyi başardım. Sıfırdan kahraman oldum. Artık sıfırdan bir işe başlıyormuşum gibi hissediyorum. Bunun benim için ne kadar heyecan verici olduğunu anlatamam. Hayatımın bu dönemini medya işine başladığım zamanki gibi yaşıyorum. Aynı mutlu günleri ben de hissediyorum. Küçük çıkarlarla mutlu oluyorum, küçük başarılarla yetiniyorum.

“Burası futbolun NBA’i”

Tarih yazmak istediğini belirten Ilıcalı, şöyle konuştu:

Medya alanına girerken de hedefim aynıydı. Futbolda tarih yazmak istiyorum ve bunu yapmanın en iyi yolu İngiltere’dir. Kimse Premier Lig’in dünyanın zirvesi olduğunu iddia edemez. Burası futbolun NBA’i… Bu yüzden tüm becerilerimi burada göstermek istiyorum. Bu bir tutku. Paranın satın alamayacağı bir tatmin duygusu verir. Benim için parayla ilgili bir hesaplama yok ama bu, parayı düşünmediğimiz ya da para konusunda makul olmadığımız anlamına gelmiyor. Bu arada finansal olarak işler beklediğimizden daha iyi gidiyor.

“En zor nokta yetenekli futbolcuları takıma transfer etmekti”

Yeni transfer Jaden Philogene ile ilgili konuşan şu ifadeleri kullandı:

Engelli parkurda koşmak üzereydi. Su ve engellerin üzerinden 1500 metre koşmak üzereydi. Her gün beni yoran yeni bir sorun çıkıyordu. En zor nokta yetenekli futbolcuları gruba transfer etmekti.

“Fenerbahçe’de oyuncu istiyorlarsa satın alırlar”

Fenerbahçe’ye ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü isim, şunları söyledi:

Son 5-6 yıldır Türkiye’de F.Bahçe’yle çalışıyorum. Başkanla çok yakındık. F.Bahçe’de oyuncu istiyorlarsa onu alıyorlar. Burada bir oyuncu istiyorsunuz, onun sekiz ya da dokuz seçeneği daha var ve bunlar sizin istediğiniz isimlerden daha iyi olabilir. Ama başarılı olduğunuzda buna değer. Jaden’in Hull City formasıyla düzgün bir performans sergilediğini görmekten gurur duyuyorum.

“Bizim için tek hedef Premier Lig değil”

Acun Ilıcalı sözlerine şöyle devam etti:

Bizim için tek hedef Premier Lig değil. Ligden memnun olur muyuz bilmiyoruz, bazen şans eseri oraya varırsınız ve hazır olmazsınız. Aynı yıl küme düşersiniz ve bu bir kabusa dönüşür, bu kulübün başına daha önce de gelen bir senaryo. Her zaman daha iyi olmayı düşünmeliyiz. İlk 6 bizim için çok iyi olur ve bu da bizim için yüksek bir ihtimal. Orada olursak bunu hak ederiz. Eğer bunu yapamazsak hazır değiliz.

“Takıma birkaç oyuncu daha katmak için elimizden geleni yapacağız”

Transferlere ilişkin bilgi veren Ilıcalı, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ocak ayı çok zor bir dönem olmayacak. İki, belki en fazla üç transfer yapmaya odaklanmış durumdayız. Sayılar düşük olduğunda oyuncu almak daha kolay çünkü bu sefer daha fazla seçeneğimiz olacak. Takıma birkaç oyuncu daha katmak için elimizden geleni yapacağız ama kadronun kalitesinden çok memnunum.

“Bir kulüp daha almayı düşünüyoruz”

Bir kulüp daha alacağını belirten Ilıcalı, sözlerini şöyle tamamladı:

Daha büyük, daha kapsamlı bir futbol operasyonu başlatmak istiyorum. Başka bir kulüp almayı düşünüyoruz. Geçen sabah bir toplantı için bir yere uçtum ve kulüpte bulduğumuz tüm iyi yetenekleri test etmek için bize çok faydalı olacak bir kulüp satın almaya çalıştım. Grubum dünyanın en iyi yeteneklerini getirebilecek güce sahip ama örneğin üç forveti Hull’a nasıl getirebilirim? Bu imkânsız… Bu yüzden başka bir kulübe ihtiyaç var.

Acun Ilıcalı, geçtiğimiz günlerde çoğunluk hissesine sahip olduğu İrlanda takımı Shelbourne FC’deki yatırımlarına son vermişti.

Ilıcalı’nın yaptığı bu açıklamaların ardından sosyal medyada ünlü isme şu yorumlar yapıldı: “Gerçek hayatta Football Manager oynuyor.”

haberyuksekova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu