Yaşam

Doç. Dr. Mazlum Şahin’den Miyokardiyal Köprü Hastalığı ve Tedavisi Hakkında Bilgiler

Kalbi besleyen kan damarları kalbin üzerinden geçer. Bir kısmının veya tamamının kalp üzerinden değil de kalp kasından geçmesine “Kalp Kası Bandı Hastalığı” veya “Miyokardiyal Köprü” veya “Kalp Kası Köprüsü” denir. Bu durum kalp kasının kasılması sırasında damarları sıkıştırarak kan akışının geçişini engelleyebilir ve kalp damar tıkanıklığı gibi belirtilere neden olabilir.

Tanı çoğunlukla anjiyografi tekniği ile konulur. Öncelikle ilaç tedavisi ile hastaların şikayetleri kontrol altına alınmaya çalışılır. Ancak ilaç tedavisine rağmen şikayetleri devam eden hastalarda stent veya cerrahi müdahale gerekebilir. Stent kullanımının bant basısına bağlı olarak erken oklüzyon riski taşıması nedeniyle dezavantajları vardır.

Cerrahi tedavi kalıcı çözüm olarak görülmektedir. Cerrahi müdahalede kalp kası bandı kesilerek koroner arter rahatlatılır. Gerekirse eş zamanlı olarak koroner baypas ameliyatı da yapılabilir.

Kalp Kası Bandı Hastalığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Mazlum Şahin, bu durumun tanı ve tedavisiyle ilgili şunları söyledi: “Kalp damarlarının kalp kasının içinden geçtiği Kardiyovasküler Band Hastalığı hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor. Tanı genellikle anjiyografi ile konuyor. • İlaç tedavisi ile şikayetleri kontrol altına alınamayan hastalarda stent veya cerrahi müdahale gerekebilir.Ancak stentin erken kapanma riski olduğundan kesin ve kalıcı bir test olarak cerrahi tedavi tercih edilebilir.Duruma göre Hastalarda kalp kası bandı kesilerek koroner arter rahatlatılabilir ve gerekirse koroner baypas yapılabilir.

Doç. Dr. Mazlum Şahin, kalp kası bandı hastalığı ve tedavisi hakkında hastaları bilgilendirmeyi, uygun tanı ve tedavi prosedürleri ile hastaların sağlığını en yeterli şekilde yönetmeyi amaçlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

onikisubathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu